Donkere heuvels

Galaxy GRS

Galaxy GRS is opgericht in 1984 en is in de geschiedenis de eerste en grootste Europese producent van ballistische parachute reddings systemen. Deze parachutes zijn bedoelt voor ultralichte sportvliegtuigen, helicopters en onbemande vliegtuigen met een maximale snelheid van 400 km/h.

Vorig jaar heeft GRS een aantal octrooien voor multicopters, drones, gyros en helikopters tot het gewicht van 750 kg ingediend zodat het aanbod verbreed wordt. Inmiddels zijn ze al 32 jaar bezig om hun producten te verbeteren met de nieuwste technieken en exporteert daarnaast 90% van hun producten naar alle continenten van de wereld.

Milan Babovka van Galaxy GRSDipl . Ing. Milan Babovka

Mila Bábovka is de oprichter en directeur van Galaxy Ballistic parachute redding systemen. Hij is designer en auteur van diverse industriële ontwerpen waarvan wereldwijd patenten zijn vastgelegd. Milan is ook testpiloot en instructeur en had tevens een school om parapent- en deltavliegpiloten op te leiden. In de periode dat Milan actief was zijn er ongeveer 750 licenties verstrekt. In 1990 was hij medeoprichter van de Centrale Technische Toezicht Commissie.

Transparantie

Galaxy GRS wil graag transparant blijven naar haar klant en stelt dan ook testvideo’s van parachutes, tijdens een valsnelheid simulatie bij minimale- en maximale snelheden, beschikbaar op haar website. Openheid is voor Galaxy GRS belangrijk en daarom wil GRS graag laten zien dat de eigenschappen van de parachutes overtuigend uitstekend zijn en klanten dat met eigen ogen kunnen beoordelen.

Samenwerking

Galaxy GRS werkt niet alleen samen met Rinus in’t Groen van Galaxy Sky, maar ook met andere wereldwijde partners. Dit zijn onder andere:

Duitsland Flight Team, Airo Aviation
Frankrijk Base ULM Saint–Exupéry, Aviation Design, Mirrage
Italië Tecnam, Speed Com
Slovenië Pipistrel
Slowakije Tomark
Tsjechië Vut Brno, CVut Praha, Letecky vyzkumny, TL-Ultralight en nog vele andere.
Turkije TAI
Verenigde Staten Sport Flying Shop, SportairUSA
Wereldwijd nog 53 andere bedrijven

 

De website van Galaxy GRS vindt u hier.