Droge hooglanden

Vormgeving

Volgens wereldwijde statistieken gebeuren 80% van de ongelukken bij lage hoogtes en -valsnelheden. De systemen die wij leveren beschikken daarom over het vermogen om parachutes snel te openen bij zowel hoge- als lage valsnelheden. Dit buitengewone vermogen wordt mogelijk gemaakt door een goed doordacht design. De vormgeving verschilt per type en is afhankelijk van het gewicht en de snelheid van het toestel waarmee gevlogen wordt.

Niet ieder vliegtuig is hetzelfde, dus geven wij graag advies over een passende parachute. Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte neem contact met ons op.

Parachute uitvouwen

Nieuw Canopy ontwerp

Galaxy GRS richt zich speciaal op ongelukken bij lage hoogtes en -valsnelheden en heeft daarom een nieuw canopy design ontwikkeld. Met deze nieuwe technologie kan een extra snelheidsvermindering van 15% worden behaald. Bij de parachutes met een oppervlakte van 245 m² en toestel-gewichten van 1.600 kg wordt de valsnelheid zelfs met 1,0 m/s verminderd!

Parachute activeren

Naast de nieuwe technologie om de valsnelheid te verminderen heeft Galaxy GRS een nieuw ontwerp om de parachute nog sneller te kunnen openen.

Het nieuwe ontwerp wordt nog steeds met de hand geactiveerd door aan een handgreep te trekken. Nadat het raketmechanisme in werking is getreden zal de container ongeveer 15-18 meter van het vliegtuig verwijderd worden. Het slot wordt dan ontgrendeld en de parachute kan zich openvouwen. Door deze manier van openen zal de parachute zich niet geleidelijk uit een box trekken zoals dat normaal gesproken gebeurd, maar wordt hij uit de container geschoten met een raket.

Zowel de nieuwe technologie om meer snelheid te verminderen als het nieuwe ontwerp om de parachute nog sneller te kunnen openen zijn gepatenteerd.